Antwoord: Stamboeken van Marine-officieren digitaal beschikbaar

Opmerking: U plaats het bericht als een 'gast', u kunt niet meer het bericht bewerken of verwijderen
Gelieve Inloggen of Registreren om deze stap overslaan.

Uw e-mailadres wordt nooit getoond op de site.
X

Onderwerp geschiedenis van: Stamboeken van Marine-officieren digitaal beschikbaar

Toon max. de laatste 6 berichten - (Laatste bericht eerst)

  • Adriaan Intveld
  • Adriaan Intveld's Profielfoto
15 dec 2017 20:10
Stamboeken van Marine-officieren digitaal beschikbaar

Wellicht al bekend maar voor de zekerheid meld ik het toch maar: de stamboeken van Marine-officieren 1868-1940 (ruim 4000 stuks) zijn nu digitaal beschikbaar op de site van het Nationaal Archief. Ik kwam hier een tijdje geleden achter vanwege mijn onderzoek naar luitenant-ter-zee C.A.J. van Well Groeneveld (geb. Meester Cornelis 12-5-1906, over. Soerabaja 4-3-1942).

De stamboeken zijn te vinden via deze index: www.gahetna.nl/collectie/index/nt00293 Als je de naam ingevuld hebt moet je een aantal keren doorklikken, maar op een gegeven moment kom je bij een scherm waar je kan kiezen 'Alle scans'. Dit zijn er 228. Het stamboek van Van Well Groeneveld heeft als folionummer 1914. Het vinden van dit nummer gaat helaas niet zo gemakkelijk, je moet dan gewoon een aantal scans openen tot je bij het goede bent. Let op: het stamboek is doorgaans verdeeld over drie scans.

Voor de liefhebbers: mijn artikel over C.A.J. van Well Groeneveld is gepubliceerd in Genealogisch Erfgoed Magazine (nr. 3, aug. 2017) en in Decorare (nr. 38, december 2017).

Bijlagen:

Gemaakt door Kunena